Selecteer een pagina

Persbericht: Boels Rental slaat handen ineen met tech start-up Basetime

Sittard, 24 februari 2022 – De Boels Rental divisie Survey & Laser gaat een samenwerking aan met Basetime, een onderneming opgericht door Richtlijn Geodesie en SODAQ. Richtlijn Geodesie is gespecialiseerd in het verzamelen en analyseren van landmeetkundige data en beelden, terwijl SODAQ sinds 2013 inzet op de ontwikkeling van diverse IoT-oplossingen.  Met de samenwerking slaat Boels Rental een innovatieve partner aan de haak die past bij de pijlers van het bedrijf.

Ingrediënten voor een nauwkeurige meting
Basetime, een innovatieve onderneming ontstaan door bundeling van individuele specialismen en (markt)kennis is gevestigd in Nederland en heeft 50 medewerkers. Met de technologie van Basetime is het verhuurbedrijf in staat om full-stack oplossingen in de vorm van apparaat, database, dashboard en doorlopende ondersteuning te bieden.

Zo kan met de sensorkasten (Locator One genaamd) van Basetime het verzakken of verplaatsen van wegen, sporen, dijken, kades, gebouwen en andere objecten automatisch op afstand gemeten en gemonitord worden. Dit gebeurt met behulp van GPS, radar en het Internet of Things (IoT) op een CO2-neutrale wijze, mede door het gebruik van een zonnepaneel.

Internationale ambitie
Naar verwachting zal de techniek snel internationaal ingezet gaan worden, te beginnen in Europa. Het belang van zettingen en bewegingen van gebouwen en objecten meten en monitoren bleek de afgelopen jaren onder meer na het instorten van een parkeergarage bij Eindhoven Airport. Momenteel loopt bij Van Oord een pilot waarbij 28 sensorkasten worden afgenomen. Deze sensorkasten meten zowel de verticale beweging van het oorspronkelijke grondniveau als het niveau en de dikte van toegevoegde zandlagen. Ook zijn de sensorkasten geschikt voor andere bewakingsdoeleinden, zoals de beweging van bruggen, havenkades en damwanden.

Robbert Willemsen, verantwoordelijk voor Boels Rental Survey & Laser vertelt: “De vraag naar efficiëntere en slimmere methodieken in combinatie met meer gedetailleerde inzichten in de beweging van terreinen en objecten neemt toe. Met een technologische partner als Basetime halen we autonome en efficiënte oplossingen in huis om de uitdagingen en dure menselijke fouten te verminderen, en tegelijkertijd de productiviteit en veiligheid van het werk te verhogen. Daarnaast zijn de sensorkasten emissieloos, batterijloos en kunnen ze steeds opnieuw gebruikt worden. Dat verbetert de duurzaamheid aanzienlijk en sluit perfect aan bij onze missie voor een veilige en duurzame wereld.”

“De samenwerking met Boels Rental geeft ons toegang tot een breder publiek om samen met onze partner en oplossing de wereld te veranderen. Door de optie aan te bieden om de devices te huren, shortleasen of een combinatie met koop, bieden we onze klanten alle keus in het gebruik. We zijn dan ook zeer trots om deze samenwerking met Boels Rental nu te kunnen aankondigen.”, aldus Robbert Woltering van Basetime.

Related Posts

Basetime trekt groeikapitaal aan voor internationale expansie

Basetime trekt groeikapitaal aan voor internationale expansie

Houten, 28 Maart 2023 – Basetime, dé specialist in zeer nauwkeurige geodetische metingen, heeft groeikapitaal aangetrokken van Value Creation Capital. Met deze investering kan Basetime de commerciële ontwikkeling en verdere uitbouw van het bedrijf versnellen. Basetime...

Lees meer
De eerste Locator Ones geplaatst bij Dijkversterking Gorinchem – Waardenburg

De eerste Locator Ones geplaatst bij Dijkversterking Gorinchem – Waardenburg

Het is zover, de eerste 104 van in totaal ruim 200 Locator One devices zijn geïnstalleerd op project Dijkversterking Gorinchem – Waardenburg! In opdracht van het consortium Waalensemble als onderdeel binnen de Graaf Reinald Alliantie met als opdrachtgever Waterschap Rivierenland, wordt de zetting monitoring van het aangebrachte grondlichaam de komende jaren op een slimme en innovatieve wijze uitgevoerd door gebruik te maken van Basetime’s Locator One.

Lees meer