Wij vernieuwen de verzameling van nauwkeurige geodetische data

Dit zijn wij

Basetime is een innovatief ingenieurs- en geodetisch adviesbureau. Onze naam staat voor Baseline en Time, de twee ingrediënten voor het realiseren van uiterst nauwkeurige metingen op een vooraf gedefinieerd tijdstip.

Ons team bestaat uit bijna 50 medewerkers die beschikken over een breed scala aan expertises. Dit loopt uiteen van op precisie gebaseerde meettechniek tot jarenlange ervaring in het adviseren van aannemers en ingenieursbureaus over de uitvoering van geodetische metingen.

We ontwerpen en produceren onze eigen producten en diensten en bieden een totaaloplossing inclusief meetapparaat, database, dashboard of API en doorlopende ondersteuning.

Door de jaren heen hebben we een klant- en servicegerichte bedrijfscultuur weten te creëren. Ons grootste pluspunt is ons team dat beschikt over uitgebreide technologische kennis, een sterk innovatievermogen en vernieuwende ideeën.

Visie

De behoefte aan meer grip op bewegingen van terreinen en objecten groeit. Wij voorzien in autonome oplossingen die IoT en geodetische technologieën combineren. Daarmee verminderen we de behoefte aan menskracht en het aantal kostbare menselijke fouten. Tegelijkertijd verhogen we de productiviteit en duurzaamheid van het team en de veiligheid op de bouwplaats. Bovendien dragen we bij aan de CO2-reductie, doordat het aantal vervoersbewegingen minder wordt.

Missie

Met hoogwaardige, technische, precieze en betrouwbare sensoren gaan wij de geodetische
inwinning van nauwkeurige data wereldwijd veranderen.

Gebundelde krachten

Basetime is “the best of both worlds” op het gebied van IoT en geodetische kennis. Richtlijn Geodesie en SODAQ hebben hun krachten gebundeld in een nieuw bedrijf om het monitoren van kleine bewegingen van objecten te veranderen. Door mathematische geodesie en de kennis van GNSS samen te brengen met de expertise en visie op sensoren en IoT, ontstaat een haast onverslaanbare combinatie.

SODAQ is een Nederlands innovatief IoT-bedrijf dat zich snel uitbreidt over de hele wereld, dankzij zijn hoogwaardige NB-IoT-, LTE-M- en LoRa-borden en kennis van duurzame zonne-energie gestuurde oplossingen. SODAQ heeft altijd een vooraanstaande rol gehad in de wereld van IoT en is gespecialiseerd in schaalbare en efficiënte hardware en software, waarmee ze bedrijven in alle branches en voor alle budgetten ondersteunen.

Richtlijn Geodesie is een Nederlands geodetisch adviesbureau met de focus op het aantonen van de kwaliteit van de landmeetkundige gegevens. Na in bijna 15+ jaar honderden projecten voor Rijkswaterstaat, Prorail en bijna alle grote aannemers in Nederland te hebben uitgevoerd, zijn zij de ultieme partner op het gebied van geodesie.

Get in Touch

Interested in learning more about our approach?
Leave your details and we will be in touch soon.