Selecteer een pagina

’s Werelds eerste CO2-neutrale sensor voor deformatie­metingen

Nauwkeurige deformatiemetingen uitvoeren? Zet de Locator One in. Ons autonome GNSS-gedreven monitoringssysteem is nauwkeurig tot op de sub-centimeter en bevat een instelbare tijd als vierde dimensie.

Nauwkeurige zakbaakmetingen

De Locator One gebruikt GNSS en radar-sensoren om zowel de verticale beweging van de originele bodem (het maaiveld) als de dikte van de toegevoegde grondlagen te monitoren.

Naast het meten van de deformaties, hebben we de technologie ontwikkeld om andersoortige metingen uit te voeren. Bruggen, havens, werven en stuwdammen kunnen allemaal worden gemonitord met deze technologie, die zal uitmonden in specifieke meetapparaten, zoals de binnenkort gepresenteerde Locator Two. Zo blijf je altijd op de hoogte van de actuele status van je asset.

De nieuwe manier van monitoren

Op de hoogte van elke beweging

De Locator One levert nauwkeurige en betrouwbare geodetische data aan het Basetime dashboard of het informatiesysteem van jouw voorkeur.

Vergeleken met de traditionele methode voor het verzamelen van geodetische informatie, biedt onze automatische oplossing veel voordelen. Naast nauwkeurige GNSS-metingen en het weergeven van de afstand tussen de grondlaag en de radar, garanderen we het volgende:

Nauwkeurigheid

Met ons autonome meetapparaat garanderen we consistente data en 95% uptime. De metingen hebben een nauwkeurigheid tot 5mm over de Z-as en 3mm over de X-Y-as.

(uitgaande van volledig vrij zicht vanaf 10 graden boven de horizon)

Voorspelbaarheid

De Locator One verzamelt en berekent eenmaal per dag nauwkeurige data op een vooraf vastgesteld tijdstip. Hierdoor kun je de bodemverzakking en zetting voorspellen en indien nodig preventieve maatregelen nemen. Door deze voorspelbaarheid heb je extra informatie om je project aan te sturen.

Veiligheid

Met de Locator One verlaag je het aantal meetrondes van je landmeters op de bouwplaatsen en ook de inzet van bedrijfswagens is minder vaak nodig. Dit resulteert in een lagere kans op persoonlijk letsel (struikelgevaar, aanrijdgevaar) en daarmee een hogere veiligheid.

Duurzaamheid

Vervuilende batterijen en ritjes voor meetwerkzaamheden zijn verleden tijd, want onze devices werken op zonne-energie en een supercondensator. De CO2-uitstoot tijdens de werkzaamheden is daardoor aanzienlijk lager.

Hoe werkt het device?

Installatie

De Locator One wordt gemonteerd op de zakbaak om de hoogte van het oorspronkelijke maaiveld te bepalen. Bij ophoogslagen wordt het device gedemonteerd van de zakbaak, gemonteerd op het verlengstuk, dat vervolgens weer op de oorspronkelijke zakbaak wordt gemonteerd. Onze algoritmes herkennen automatisch de ophoogslag en de data zal hierop aangepast worden.

Monitoring

De devices versturen de observaties en metadata via een IoT-netwerk naar onze cloud. Na de benodigde geodetische vereffeningen en berekeningen, ontvang je de data.

Dashboard

Je ziet de resultaten in het Basetime dashboard of een andere omgeving van je voorkeur, via een API. In overleg kunnen we de data aanpassen aan de informatiebehoefte van de aannemer.

Consultancy

Naast het leveren van innovatieve oplossingen, adviseren we je ook graag met betrekking tot het optimaliseren van je productiviteit. Ons team heeft meer dan 15+ jaar ervaring en meer dan 100 projecten op het gebied van mathematische geodesie en GNSS succesvol afgerond. Bovendien zijn we marktleider op het gebied van sensoren en IoT.
Vragen over de Locator One of het uitvoeren van precisie metingen? Neem gerust contact met ons op.

Naast het leveren van de Locator One voor eindgebruikers, zijn we altijd op zoek naar partners en resellers om mee samen te werken en ons product uit te breiden.
Neem voor meer informatie contact op.

Get in Touch

Interested in learning more about our approach?
Leave your details and we will be in touch soon.