Selecteer een pagina

Een mooie start en volop ambitie voor Basetime

Het einde van 2021 is aangebroken. Voor veel mensen was het een bewogen jaar, met grote impact op werk, privé en mogelijke toekomstplannen. Zo ook voor Basetime, maar gelukkig met veel positief nieuws! Na drie jaar ontwikkeling hebben we in september ons device voor zakbaakmonitoring, genaamd Locator One, gelanceerd en is Basetime BV formeel opgericht. Mijlpalen waar we enorm trots op zijn!

The proof of the pudding is in the eating

Aan het begin van dit jaar hebben we een aantal pilots uitgevoerd met vier gerenommeerde bouwbedrijven. Hierdoor hebben we veel geleerd op het gebied van connectiviteit, het bepalen van de afstand tussen de Locator One en het maaiveld, de verwerking van de data en uiteraard de eisen die gesteld worden aan het device zelf. Al deze lessen hebben we verwerkt in de Locator One en de geodetische algoritmes.

“The proof of the pudding is in the eating” is een mooie Engelse uitdrukking die helemaal van toepassing is op ons product. Net na de zomer hebben we de eerste van inmiddels ruim 180 Locator One devices geïnstalleerd bij het project dijkversterking Gorinchem – Waardenburg. Inmiddels leveren deze op dagelijkse basis betrouwbare geotechnische informatie aan een zeer tevreden opdrachtgever.

We monitoren de kwaliteit van de data continu en kunnen de combinatie Waalensemble van interessante informatie voorzien. Door automatische waarschuwingen bij zakbaakverlengingen, scheefstanden van zakbakens als gevolg van aanrijdingen en eventueel ongeoorloofd meenemen van devices, kunnen we hen zeer actief informeren. In veel gevallen is een scheefstand bijvoorbeeld nog niet eens bekend bij de opdrachtgever en leveren we aantoonbare meerwaarde door dit vrijwel direct en geautomatiseerd te melden. Zo kunnen ze direct actie ondernemen en blijft de informatiestroom intact.

Locator One nu ook te huren en leasen

De Locator Ones zijn inmiddels ook bij vier andere projecten geïnstalleerd. Hier wordt ook gebruik gemaakt van de huuroptie via Boels Survey & Laser. Door de optie aan te bieden om de devices te huren of te shortleasen bieden we onze klanten alle keus in het gebruik. We zijn dan ook zeer trots om deze samenwerking met Boels nu te kunnen aankondigen.

Uiteraard zijn er ook wat hobbels geweest, met name bij de inkoop van componenten. Ook wij hebben last van ondoorzichtige leveringsverwachtingen en de continu wisselende transportkosten. Door goed te anticiperen op de inkoop van kritische onderdelen, betrouwbare fabrikanten te selecteren en de assemblage in Nederland uit te voeren hebben we dit risico inmiddels redelijk beheerst, al zal de toekomst dit definitief moeten uitwijzen.

Volop ambitie

Het aankomende jaar staat bol van ambitie. Allereerst gaan we werken aan de bevestiging van de nieuwe methode voor het automatisch meten van zakbakens, zowel in de constructiewereld als die van de maritieme operators. Wegenbouw en dijkversterkingen hebben de volle aandacht. Naast Nederland en België gaan we ons richten op Europa en de Verenigde Staten. Hierbij is de insteek dat we in elk land een partner gaan vinden, een zogenaamde kampioen, die de Locator One in dat gebied gaat introduceren en ondersteunen. We gaan dergelijke partners actief zoeken, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat er eerst een grote klant met interesse komt, voordat we een lokale kampioen hebben gevonden. Niet de volgorde, maar het resultaat is bepalend.

Daarnaast gaan we in 2022 samen met klanten verkennen waar monitoring van kleine verschuivingen noodzakelijk zijn en waar de automatische en veilige methode van Locator One de juiste oplossing is. Dit device is ideaal voor zakbakens, maar het apparaat kan ook op vaste objecten worden geplaatst. Denk hierbij aan havenkades, damwanden, grote gebouwen en wellicht ook kleinere objecten waarbij het van belang is op kleine schaal te weten of er verplaatsingen zijn.

Een ander aandachtspunt is de controle op de productie. De componentencrisis is van grote invloed geweest op de vertraagde levering van onderdelen. We willen dat in 2022 controleren en stabiliseren. Bij de productie gaan we ons voornamelijk richten op kwaliteitscontrole.

Ook marketing en verkoop kunnen in 2022 rekenen op onze volle aandacht. Als je iets nieuws introduceert in een traditionele wereld – in dit geval zowel nieuw device als een nieuwe methode –  moet je een lange adem hebben. We gaan de methode dan ook veel onder de aandacht brengen, voornamelijk door het het in de praktijk te laten zien. Alle projecten waar we actief zijn voorzien we van een goede beschrijving die we in onze marketing kunnen toepassen.

Heldere doelen voor het nieuwe jaar

Ons doel voor 2022 is een doorbraak in de wereld van zakbakenmetingen. Daarnaast willen we tenminste één nieuw toepassingsgebied ontdekken waar we de Locator One in kunnen zetten. Bovendien willen we bekendstaan als een betrouwbare partner die kwaliteit en resultaat hoog in het vaandel heeft staan. Kortom, we stropen onze mouwen op en gaan aan de slag!

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons op LinkedIn.

 

Related Posts

Ontmanteling van een blindganger in Rotterdam

Ontmanteling van een blindganger in Rotterdam

Vandaag, 30 mei, vindt de ontmanteling van een blindganger onder Claes de Vrieselaan 27 plaats. Basetime levert een bescheiden, maar belangrijke bijdrage. Sinds augustus vorig jaar monitoren we de naastgelegen panden tijdens de sloopwerkzaamheden. Meer weten? Check...

Lees meer
Webinar: De Toekomst van Nauwkeurige Bewegingsmonitoring

Webinar: De Toekomst van Nauwkeurige Bewegingsmonitoring

Wil jij een kijkje nemen in de toekomst van nauwkeurige bewegingsmonitoring? Doe dan mee met ons allereerste Nederlandstalige webinar op 30 mei! Tijdens deze sessie delen we inzichten over hoe Basetime jouw organisatie ondersteunt met geavanceerde meetapparatuur die...

Lees meer
The Locator One gebruikt voor de Fehmarnbelttunnel

The Locator One gebruikt voor de Fehmarnbelttunnel

In 2011 bereikten zowel de Deense als de Duitse regering overeenstemming over de bouw van de Fehmarnbelttunnel. De tunnel, na voltooiing het grootste onderzeese bouwwerk ooit, heeft als doel het Deense eiland Lolland te verbinden met de rest van het vasteland van...

Lees meer