Transforming Geodetic Data with Cutting-Edge Technology and Innovation

Basetime trekt groeikapitaal aan voor internationale expansie

Houten, 28 Maart 2023 – Basetime, dé specialist in zeer nauwkeurige geodetische metingen, heeft groeikapitaal aangetrokken van Value Creation Capital. Met deze investering kan Basetime de commerciële ontwikkeling en verdere uitbouw van het bedrijf versnellen.

Basetime combineert de kracht van Internet of Things met geodetische technologieën om zeer nauwkeurige metingen van beweging in terreinen en objecten mogelijk te maken. Met het eerste product, de Locator One, kan o.a. het verzakken of verplaatsen van wegen, sporen, dijken, kades, gebouwen en andere objecten automatisch op afstand gemeten en gemonitord worden. Daarmee wordt de behoefte aan menskracht en het aantal kostbare menselijke fouten sterk verminderd, terwijl de productiviteit en duurzaamheid juist toeneemt.

Locator Ones hebben venture capital aangetrokken

Basetime is in 2021 ontstaan door een joint-venture tussen Richtlijn Geodesie, gespecialiseerd in het verzamelen en analyseren van landmeetkundige data en beelden en SODAQ, dat Internet of Things oplossingen biedt voor tracking en sensing. De gezamenlijk ontwikkelde Locator One is sindsdien verkocht en verhuurd aan vele bouw- & infra bedrijven in binnen- en buitenland. Het product wordt in Nederland, Duitsland, Zweden en onder andere Australië via dealers verkocht die stuk voor stuk veel geodetische en sensor kennis in huis hebben.

Met de investering faciliteert Value Creation Capital de verdere commerciële expansie van het bedrijf. Ook stelt het Basetime in staat verdere productontwikkeling door te voeren en precisie monitoring op meerdere toepassingen te kunnen aanbieden.

Martijn Arkesteijn

Martijn Arkesteijn, CEO van Basetime:

“Met de investering van Value Creation Capital zetten we een grote stap in de professionalisering en groei van Basetime. Klanten kunnen, eventueel via dealers, veel beter ondersteund worden met betere diensten en een uitbreiding van onze producten. ”

 

Ronald Wissink, Managing Partner bij Value Creation Capital:

Basetime is met haar hoogwaardige precisie monitoring sensoren in staat om een disruptieve verandering door te voeren bij de inwinning van geodetische data, iets wat momenteel nog veelal handmatig plaatsvindt. Wij verwachten dat de markt voor autonome precisie monitoring devices behoorlijk zal groeien in de komende jaren, onder andere als gevolg van personeelstekort en klimaatverandering.”

Ronald Wissink
Basetime logo

Basetime

Basetime is een innovatief bedrijf dat sensoren vermarkt die deformaties van objecten op enkele millimeters nauwkeurig kan bepalen, waarbij de resultaten direct in absolute geografische coördinaten worden weergegeven. Onze naam staat voor Baseline en Time, de twee ingrediënten voor het realiseren van uiterst nauwkeurige metingen op een vooraf gedefinieerd tijdstip. Ons team bestaat uit bijna 20 medewerkers die beschikken over een breed scala aan expertises. Dit loopt uiteen van op precisie gebaseerde meettechniek tot jarenlange ervaring in het adviseren van aannemers en ingenieursbureaus over de uitvoering van geodetische metingen. We ontwerpen en produceren onze eigen producten en diensten en bieden een totaaloplossing inclusief meetapparaat, database, dashboard of API en doorlopende ondersteuning.

Voor meer informatie:
Martijn Arkesteijn / Martijn.arkesteijn@basetime.nl / +31 6 30 39 29 00

www.basetime.nl

Value Creation Capital

Value Creation Capital (VCC) investeert in ondernemingen die actief zijn in deep tech, high-tech, data intelligence, bedrijfssoftware, cybersecurity en IT managed services. VCC is in 2005 opgericht door serial IT-ondernemers, die met succes hun snelgroeiende IT/Tech-ondernemingen hebben gestart, gebouwd en uiteindelijk verkocht. VCC onderscheidt zich door het combineren van “intellectueel kapitaal”, branche-ervaring en expertise, een breed netwerk en actieve waardecreatie om bedrijven “to the next level” te brengen.

Voor meer informatie:
Victor Boskamp / v.boskamp@valuecreationcapital.com / + 31 30 225 35 06

www.valuecreationcapital.com

Value Creation Capital

Related Posts

Persbericht: Boels Rental slaat handen ineen met tech start-up Basetime

Persbericht: Boels Rental slaat handen ineen met tech start-up Basetime

De Boels Rental divisie Survey & Laser gaat een samenwerking aan met Basetime, een onderneming opgericht door Richtlijn Geodesie en SODAQ. Richtlijn Geodesie is gespecialiseerd in het verzamelen en analyseren van landmeetkundige data en beelden, terwijl SODAQ sinds 2013 inzet op de ontwikkeling van diverse IoT-oplossingen. Met de samenwerking slaat Boels Rental een innovatieve partner aan de haak die past bij de pijlers van het bedrijf.

Lees meer
De eerste Locator Ones geplaatst bij Dijkversterking Gorinchem – Waardenburg

De eerste Locator Ones geplaatst bij Dijkversterking Gorinchem – Waardenburg

Het is zover, de eerste 104 van in totaal ruim 200 Locator One devices zijn geïnstalleerd op project Dijkversterking Gorinchem – Waardenburg! In opdracht van het consortium Waalensemble als onderdeel binnen de Graaf Reinald Alliantie met als opdrachtgever Waterschap Rivierenland, wordt de zetting monitoring van het aangebrachte grondlichaam de komende jaren op een slimme en innovatieve wijze uitgevoerd door gebruik te maken van Basetime’s Locator One.

Lees meer