Unlocking Potential: Basetime's Geodetic Solutions for Comprehensive and Reliable Data

Praktijkervaringen met de Locator One

Monitoringsdevice Locator One is sinds de start van Basetime ingezet bij zeer uiteenlopende projecten waar zakbaakmetingen van belang zijn. Eén van deze projecten was in opdracht van Meet B.V., een landmeetkundig en adviesbureau uit Heteren. Zij zijn als verlengstuk van hun opdrachtgevers, Huub Verlouw en Aannemingsbedrijf J. den Boer B.V., betrokken bij het dempen van één van de voormalige havens in Den Bosch. Deze wordt omgebouwd naar een parkeerplaats. We spraken projectmanager Dick van Leeuwen over zijn ervaringen met Basetime en de Locator One. 

Waarom de Locator One?
Dick vertelt dat een klant van Meet B.V. klei leverde op de dijk bij Gorinchem Waardenburg, waar hij de Locator Ones zag staan. Hij was er heel enthousiast over. Dick besloot er werk van te maken: “Ik ben er achteraan gegaan, kwam Basetime tegen en heb gebeld.” De beslissing om de opdracht aan Basetime te gunnen viel al snel, vanwege het gemak en de flexibiliteit in het gebruik van de Locator One. Normaliter zou Meet B.V. de zakbaken die ze bij een project plaatsen steeds ter plekke moeten meten, soms zelfs op dagelijkse basis. Met de Locator One is dat niet meer nodig, want op bij het monteren van de Locator Ones bij de start van het project na, hoeft er niemand meer naartoe.

Naast gemak en flexibiliteit in het gebruik speelde er meer mee bij de keuze voor de Locator One, zo vertelt Dick: “We willen goed advies leveren aan onze klanten en bijblijven op het gebied van techniek, want die blijft vooruitgaan. Ik denk ook dat het geautomatiseerd meten de toekomst heeft. Het is veel veiliger, doordat je de bouwplaats niet meer op hoeft en niet meer tussen al die machines door hoeft te lopen. Bovendien is het continu. Bij dit project kwam er zoveel informatie vrij dat het werk eerder werd opgeleverd dan gepland.”  

Eenvoudig gebruik
Over zijn ervaringen met de Locator One vertelt Dick: “In de doos zit een beschrijving hoe je het device moet bevestigen op de zakbaak. Daarnaast moet de Locator One aan het zakbaaknummer gekoppeld worden en moet de zakbaaklengte eenmalig worden afgegeven. Dat werkt prima en is heel eenvoudig. Onze opdrachtgever moest op een gegeven moment tijdelijk twee devices weghalen en heeft ze toen zelf zonder problemen van de zakbaken gehaald en er later weer op gezet. Verder staan de devices al aan op het moment van ontvangst en hoef je niets te installeren. Het gebruik is daardoor heel eenvoudig. Het grote voordeel is daarnaast dat je de data ruw ontvangt. Je kunt het importeren en dan zelf bewerken qua lay-out, advies, rapportage en analyse. Zo kun je de data presenteren zoals je met je klant hebt afgestemd. De wensen van klanten lopen uiteen, en daarom is het fijn dat je het zelf kunt aanpassen in Excel.”

“We willen goed advies leveren aan onze klanten en bijblijven op het gebied van techniek, want die blijft vooruitgaan.” – Dick van Leeuwen, Meet B.V.

Huren of kopen?
Meet B.V. koos ervoor om de Locator Ones te huren via Boels Rental. Die keuze maakten ze omdat het project relatief kort duurde. “En Boels zit bij ons om de hoek, dus die kwamen de devices brengen – heel fijn. We hoefden ze alleen nog maar naar Den Bosch te brengen,” vult Dick aan. “We hebben de mogelijkheid om de devices aan te schaffen wel besproken, maar daar zijn wij als organisatie niet groot genoeg voor. Ik denk dat veel kleine aannemers ervoor kiezen om ze te huren, want dan loop je minder risico. Bij grotere aannemers denk ik dat ze in de meeste gevallen gekocht worden. Wellicht gaan we in de toekomst zien dat zij ervoor kiezen om de devices te verhuren aan partijen als wij.”

Korte lijnen
Het contact met Basetime heeft Dick positief ervaren: “De lijnen zijn kort, op mails krijg ik meteen reactie en telefoontjes gaan ook gemakkelijk.” Andersom hebben wij de samenwerking en het contact met Meet B.V. ook heel positief ervaren. 

Heb je naar aanleiding van dit verhaal interesse gekregen de Locator One? Neem contact met ons op via info@basetime.nl, dan vertellen we je er alles over!


Related Posts

The Locator One gebruikt voor de Fehmarnbelttunnel

The Locator One gebruikt voor de Fehmarnbelttunnel

In 2011 bereikten zowel de Deense als de Duitse regering overeenstemming over de bouw van de Fehmarnbelttunnel. De tunnel, na voltooiing het grootste onderzeese bouwwerk ooit, heeft als doel het Deense eiland Lolland te verbinden met de rest van het vasteland van...

Lees meer
Het onderwijs als versterking van het bedrijfsleven

Het onderwijs als versterking van het bedrijfsleven

Met de frisse blik die studenten hebben, kunnen het onderwijs en het bedrijfsleven een mooie aanvulling op elkaar zijn. Daarom gaf Eltjo Keijer, CTO van Basetime en MW Holodeck, op dinsdag 28 maart een college op de afdeling Werktuigbouwkunde en Technische...

Lees meer