Selecteer een pagina
Accuracy, predictability, and safety with the Locator One. Consistent data with 95% uptime, predictable measurements, and improved safety on the construction site.

GWW nieuwsbrief: Basetime, de toekomst van nauwkeurige bewegingsmonitoring

Voor Basetime startte het in 2021 allemaal met de Locator One, hét autonome device voor het monitoren van zakbaken. Als deze op een zakbaak geplaatst worden, kunnen de Locator Ones tot op de millimeter nauwkeurige data verzamelen over zetting. De monitoring kan van 1 tot 24 keer per dag plaatsvinden, waarna de meetresultaten vrijwel direct zichtbaar zijn in het Basetime dashboard of in je eigen managementsysteem met behulp van een API. Dit geeft je een zeer betrouwbaar beeld van de beweging van de zakbaak. Vanachter je bureau blijf je continu op de hoogte van elke minimale beweging!

Nauwkeurig, veilig én duurzaam

De Locator One meet niet alleen in de hoogte, maar met name ook in het horizontale vlak. De metingen hebben een nauwkeurigheid tot 5 mm over de Z-as en 3 mm over de XY-as. Doordat de data op vaste tijdstippen verzameld wordt kun je voorspellingen doen over bodemverzakking en zetting en indien nodig preventieve maatregelen nemen. Het gebruik van de Locator One scheelt veel ritten van landmeters naar bouwplaatsen. Dit verlaagt niet alleen het risico op ongevallen (ook op de bouwplaats), maar ook de CO2-uitstoot. Daarnaast zijn vervuilende batterijen verleden tijd, want de devices werken op zonne-energie en een supercondensator.

GWW Locator One in the field
GWW Watermeasurements

Volop ontwikkeling

Inmiddels monitoren we meer dan alleen zakbaken. De Locator One leent zich perfect voor het monitoren van objecten, grondlichamen, damwanden, geologische verschuivingen en binnenkort wellicht zelfs ijsschotsen. Een zeer veelzijdig device dus, dat ons ook over onze landsgrenzen brengt. We zijn al actief in meerdere landen, waaronder Duitsland, Zweden en Australië. Daar zitten enthousiaste Basetime-dealers die stuk voor stuk veel geodetische en sensorkennis in huis hebben.

Wij zitten niet stil, want er komen in de rest van 2023 nog veel meer nieuwe ontwikkelingen aan. Ben je benieuwd? Houd ons dan in de gaten!

Related Posts

Ontmanteling van een blindganger in Rotterdam

Ontmanteling van een blindganger in Rotterdam

Vandaag, 30 mei, vindt de ontmanteling van een blindganger onder Claes de Vrieselaan 27 plaats. Basetime levert een bescheiden, maar belangrijke bijdrage. Sinds augustus vorig jaar monitoren we de naastgelegen panden tijdens de sloopwerkzaamheden. Meer weten? Check...

Lees meer
Webinar: De Toekomst van Nauwkeurige Bewegingsmonitoring

Webinar: De Toekomst van Nauwkeurige Bewegingsmonitoring

Wil jij een kijkje nemen in de toekomst van nauwkeurige bewegingsmonitoring? Doe dan mee met ons allereerste Nederlandstalige webinar op 30 mei! Tijdens deze sessie delen we inzichten over hoe Basetime jouw organisatie ondersteunt met geavanceerde meetapparatuur die...

Lees meer
The Locator One gebruikt voor de Fehmarnbelttunnel

The Locator One gebruikt voor de Fehmarnbelttunnel

In 2011 bereikten zowel de Deense als de Duitse regering overeenstemming over de bouw van de Fehmarnbelttunnel. De tunnel, na voltooiing het grootste onderzeese bouwwerk ooit, heeft als doel het Deense eiland Lolland te verbinden met de rest van het vasteland van...

Lees meer