De eerste Locator Ones geplaatst bij Dijkversterking Gorinchem – Waardenburg

Het is zover, de eerste 104 van in totaal ruim 200 Locator One devices zijn geïnstalleerd op project Dijkversterking Gorinchem – Waardenburg! In opdracht van het consortium Waalensemble (Heijmans, GMB, De Vries & van de Wiel en ondersteund door adviseur Royal Haskoning DHV) als onderdeel binnen de Graaf Reinald Alliantie met als opdrachtgever Waterschap Rivierenland, wordt de zetting monitoring van het aangebrachte grondlichaam de komende jaren op een slimme en innovatieve wijze uitgevoerd door gebruik te maken van Basetime’s Locator One.

De komende vijf jaar wordt de dijk tussen Gorinchem en Waardenburg verhoogd, verbreed en versterkt over een totale lengte van 23 kilometer. Om gedurende de aanleg de controle te houden over de ophogingen, wordt normaliter het dijklichaam door een landmeter ingemeten. Als gevolg van de vette kleigrond is dit zwaar werk en niet geheel ontbloot van gevaren zoals aanrijd- en struikelgevaar. Tezamen met een wens voor innovatie, bleek Locator One de ideale toepassing voor dit project.

Toepassing Locator One

De devices zijn op de zakbakens gemonteerd en meten zowel de zetting van de voetplaat, als de dikte van het aangebrachte grondlichaam. De ruwe meetgegevens worden ontvangen in onze cloud-omgeving, waarna deze in Basetime’s rekenomgeving worden verwerkt tot betrouwbare coördinaten en overige informatie waar de afdeling geotechniek behoefte aan heeft. Tot slot wordt de data middels een API gekoppeld aan het beheersysteem van de afdeling geotechniek, waarbij zij direct alle informatie vanachter hun bureau kunnen analyseren. Door de combinatie van nauwkeurige data op een voorgedefinieerd tijdstip, weet de geotechneut een meer betrouwbare voorspelling te geven van te verwachten zettingen. 

Consortium Waalensemble heeft innovatie hoog in het vaandel staan en draagt middels het toepassen van deze innovatie bij aan een vermindering van reisbewegingen op het project, waardoor de veiligheid verhoogd en de CO2 uitstoot gereduceerd wordt.

Meer informatie

Basetime levert u de betrouwbare en veilig ingewonnen data op het door u gewenste tijdstip. Bezoek onze website op www.basetime.xyx of kom in contact via info@basetime.nl.

Voor meer informatie over het project Dijkversterking Gorinchem – Waardenburg, ga naar www.gralliantie.nl.

Related Posts

The Locator One gebruikt voor de Fehmarnbelttunnel

The Locator One gebruikt voor de Fehmarnbelttunnel

In 2011 bereikten zowel de Deense als de Duitse regering overeenstemming over de bouw van de Fehmarnbelttunnel. De tunnel, na voltooiing het grootste onderzeese bouwwerk ooit, heeft als doel het Deense eiland Lolland te verbinden met de rest van het vasteland van...

Lees meer
Het onderwijs als versterking van het bedrijfsleven

Het onderwijs als versterking van het bedrijfsleven

Met de frisse blik die studenten hebben, kunnen het onderwijs en het bedrijfsleven een mooie aanvulling op elkaar zijn. Daarom gaf Eltjo Keijer, CTO van Basetime en MW Holodeck, op dinsdag 28 maart een college op de afdeling Werktuigbouwkunde en Technische...

Lees meer
Basetime trekt groeikapitaal aan voor internationale expansie

Basetime trekt groeikapitaal aan voor internationale expansie

Houten, 28 Maart 2023 – Basetime, dé specialist in zeer nauwkeurige geodetische metingen, heeft groeikapitaal aangetrokken van Value Creation Capital. Met deze investering kan Basetime de commerciële ontwikkeling en verdere uitbouw van het bedrijf versnellen. Basetime...

Lees meer