Casestudies
Ontdek Onze Case Studies
Case Study 1:
Damwandmonitoring Rotte, Van Oord
Project: A16 Rotterdam – Damwandmonitoring langs de rivier De Rotte
Omschrijving: Rijkswaterstaat werkt aan de A16 Rotterdam, een belangrijke verbinding die de bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio verbetert. Tijdens de aanleg door de alliantie “Groene Boog” werd een damwand langs de rivier De Rotte gemonitord met behulp van onze Locator One apparaten.
Case Study 2:
Grondmonitoring Dijkversterking Gorinchem – Waardenburg
Project: Versterking van de dijk tussen Gorinchem en Waardenburg
Omschrijving: Van 2023 tot 2025 wordt de dijk tussen Gorinchem en Waardenburg versterkt over een lengte van 23 kilometer. Door de zware omstandigheden van de vette kleigrond werd gekozen voor de Locator One om de ophogingen te monitoren, wat de veiligheid op de bouwplaats aanzienlijk verbeterde.
Case Study 3:
Brugmonitoring Haringvlietbrug, Numansdorp, Nederland
Project: Renovatie van de Haringvlietbrug op de A29
Omschrijving: De Haringvlietbrug, gebouwd in de jaren ’60, onderging in 2023 een grote renovatie om de veiligheid en toegankelijkheid voor de toekomst te waarborgen. Onze technologie hielp bij het monitoren van de brug tijdens de renovatie.
Case Study 4:
Landslide Monitoring Höbranz, Vorarlberg, Oostenrijk
Project: Grondverschuiving in Hörbranz
Omschrijving: Sinds eind april 2023 beweegt een helling in de Oostenrijkse gemeente Hörbranz, wat al heeft geleid tot de vernietiging van enkele huizen. Ingenieurs en bouwbedrijven werken continu aan het stabiliseren van de situatie door dagelijks tientallen tonnen grond te verwijderen. Onze technologie speelt een cruciale rol in de monitoring van deze massabewegingen.
Case Study 5:
Monitoring gebouwen Claes de Vrieselaan in Rotterdam, Nederland
Omschrijving: Op 3 oktober 1941 werd tijdens de Tweede Wereldoorlog per ongeluk een vliegtuigbom door de Royal Air Force afgeworpen op een woonwijk in Rotterdam. De bom, die eigenlijk voor het door de Duitsers bezette havengebied bedoeld was, lag 8 meter onder de grond en werd pas na 83 jaar ontdekt. In deze case study leest u hoe de bom veilig werd ontmanteld om toekomstige ontploffingsgevaar te voorkomen. Download de volledige case study voor meer informatie.